ŐSZI BŐRÁPOLÁSI TANÁCSOK

Mobirise

"Ahogy a hűvös idő beköszöntével a nyári ruhatárunkat cseréljük, úgy szükséges „bőrápolási gardróbunkat” is cserélni.” 

De mielőtt belekezdünk bármilyen kezelésbe, vagy kozmetikum-váltásba, fontos hogy megnézzük, mit tett nyáron a napsütés, esetleg a túlzott napozás az arcbőrünkkel. Egy alapos arc diagnosztika után megkezdhetjük a problémák enyhítését, vagy megszüntetését.
Ebben az időszakban a vendégeim általában a következő problémákkal keresnek fel: fokozott szaruképződés, komedók számának megnövekedése, bőrszárazság, pigment foltok, a ráncok mélyebbek lettek… 

Mobirise

1. Fokozott szaruképzés és komedók eltávolítása: 

A bőr típusnak megfelelő peelingezési eljárás (mechanikai, biológiai, kémiai, hidrodermabrázió, mikrodermabrázió) megtalálása majd az arcbőr szakszerű tisztítása.
Az ősz és a tél kiváló időszak (nincs erős napsütés) a savas, gyümölcssavas, vagy gyógynövényes mélyhámlasztásokra, melynek során a bőr teljesen megújul és a hatóanyagok többszörösét képes így felvenni. Gyönyörű eredményeket lehet elérni általuk, több bőrproblémára kínál megoldást.
Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg ősszel sem a fényvédő krémek használatáról, különösképpen, ha ilyen mélyhámlasztáson esett át bőrünk! 

Mobirise

2. Bőrhidratálás 

Tudtad? Testünk mintegy 70%-át víz alkotja. Mint már ismeretes, a szövetekben található víz mennyisége befolyásolja a bőr hidratációját. A szövetek nedvességtartalmának optimalizálásához elengedhetetlen a testsúly 20 kilogrammonkénti 1-1.5l folyadék fogyasztása naponta. A helyes, mindennapi bőrápolás, a megfelelően megválasztott kozmetikumok mind hozzájárulnak a hidratáláshoz. Tehát mind belülről, mind kívülről hidratálni kell magunkat.
Egyrészt a nyár utóhatása, másrészt a hideg és szeles időjárás is tovább száríthatja bőrünket. Ezért leginkább vízmegkötő faktorokat tartalmazó, hidratációt fokozó összetevőket keressünk a kozmetikumokban: pl. hialuronsav, gyümölcscukrokat, vitaminok, aloe, alga, hidratáló olajak: avokádó, jojoba, ligetszépe, szőlőmagolaj stb.  

Mobirise

3. Pigmentfoltok

A bőrön megjelenő barnás foltok. Akkor alakulnak ki, amikor bőrünk melanocitái túl sok melanint termelnek. Kialakulhatnak gyulladás következtében, hormonális változás miatt, illetve a túlzott napozás is okozhatja.
Sajnos ezek a foltok legtöbb esetben zavaróak számunkra. Tapasztalatom szerint több kezelés és a megfelelő otthoni bőrápolás együttese szükséges a halványításukhoz, eltüntetésükhöz.
Aki erre hajlamos, és ezekkel a foltokkal küzd, számára igen fontos a fényvédelem, télen, nyáron.
A kozmetikai pigmentfolt halványító kezelések előtt a legfontosabb tudni milyen jellegű, hol található, miért alakult ki, illetve részletesen kikérdezni a vendéget egészségi állapotáról, életviteléről, szokásairól. Ezek nagyban befolyásolják a kezelés hatékonyságát. Hámlasztást, mélyhámlasztást, vagy esetleg mezopenes eljárást követően a következő hatóanyagok lehetnek hatásosak e téren (többek között): C-vitamin, aloe, arbutin, bizonyos peptidek. 

Mobirise

4. Ráncok halványítása, anti-ageing kezelések

Az ősz lehetőséget ad a tűs kezelések megkezdéséhez, például a mezopenes eljárásra, melynek segítségével az irhában kollagén serkentést tudunk előidézni.
Miért is jó ez? A szervezetünk érzékeli a sérülést, amit helyre akar állítani, ezért kollagént kezd termelni, a normális termelési szint kb. 300-400%-val. Ez a megnövekedett termelés a sérülést követően akár 6-8 héten keresztül tart. Ezáltal a kötőszövet rugalmasabb lesz, az arcbőr kifeszül, a ráncok jelentősen csökkennek.
Az egyik leglátványosabb kozmetikai megoldás megereszkedett bőrök, esetleg pigmentfoltok ellen is.  

Mobirise

5. Milyen krémet használjunk ősszel és télen? Miért igényel mást a bőrünk nappal, mint éjszaka?

1. Nappali krémek feladata: elsősorban a bőr védelme, hidratálása, táplálása a feladat. A nyáron használt könnyű géleket, vagy gél-krémet felváltja az olajokban és vízben is gazdag hidratáló krém. (Creamia Face Cream for Dry Skin) A nappali krém alá érdemes C vitaminban, hialuronsavban gazdag szérumot használni. (Creamia C&H Serum)

2. Éjszakai krémek feladata: regenerálás, sejtek megújulása, sejtképződés fokozása. Mint ismeretes, a bőr nedvfelszívó képessége jellemzően jobb éjszaka, így az éjszakai hidratálók segítenek a hideg időjárás hatásait ellensúlyozni, regenerálni a bőrt.
Ilyenek az olajokban, vajakban, hidrolátumokban, regeneráló hatóanyagokban gazdag éjszakai krémek. (Creamia Night & Anti-Ageing Face Cream) Érett bőrre javaslok olaj szérum használatát is. (Creamia Oil Elixír) 

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE